Pečené věnečky z vařených brambor

Ingredience


Brambory 800 g
Máslo čerstvé 80 g
Muškátový oříšek 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté je scedíme, vložíme na plech, vyložený pečícím papírem a necháme v předehřáté troubě vysušit. Suché brambory propasírujeme do mísy, přimícháme po částech máslo, žloutky, sůl, muškátový květ. Hmotu pečlivě vymícháme, vložíme do cukrářského sáčku a tvoříme věnečky na plechu, vyloženém pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.