Smažený toast s rybízovou omáčkou
Ingredience
Chléb toastový |
350 g |
Cukr vanilka |
3 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cukr krupice |
80 g |
Džem rybízový |
250 g |
Voda pitná |
80 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Rybízovou omáčku připravíme z prolisovaného rybízového džemu, do kterého zamícháme citronovou šťávu a cukr, který jsme 5 minut vařili s vodou.
- Toasty namáčíme v rozšlehaných vejcích a smažíme po obou stranách do zlatova. Usmažené toasty sypeme vanilkovým cukrem, v omáčníku servírujeme rybízovou omáčku.