Pečená jablka s ovocnou náplní

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 120 g
Džem višňový 60 g
Hrozinky 60 g
Jablka 5 ks
Meruňky sušené 60 g
Švestky sušené 70 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Větší jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a vcelku jablka vkládáme do vroucí vody s citronovou šťávou, 3 minuty povaříme. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nadrobno, sušené meruňky, švestky a hrozinky pokrájíme nadrobno, vše v misce smícháme s džemem do směsi. Bílky ušleháme s cukrem do tuha.
  2. Jablka vyjmeme z vroucí vody, necháme okapat a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do otvorů po jádřincích vkládáme připravenou směs, kolem každého jablka uděláme ozdobné pusinky z bílků. Vložíme do předehřáté trouby, v mírné troubě pečeme 25 minut.