Chléb arabský
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Droždí |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 kg |
Voda pitná |
3 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek.
- Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto. Vykynuté na pomoučněném válu těsto rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout ještě dalších 10 - 15 minut. Potom bochánky rozválíme na placky, necháme ještě 30 minut odpočinout.
- Chlebové placky krátce pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Po upečení jsou nafouklé a lesklé, posléze po vychladnutí splasknou a jsou duté, hedvábné a vláčné.