Chléb arabský

Chléb arabský - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Droždí 40 g
Mouka pšeničná hladká 1 kg
Voda pitná 3 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek.
  2. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto. Vykynuté na pomoučněném válu těsto rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout ještě dalších 10 - 15 minut. Potom bochánky rozválíme na placky, necháme ještě 30 minut odpočinout.
  3. Chlebové placky krátce pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Po upečení jsou nafouklé a lesklé, posléze po vychladnutí splasknou a jsou duté, hedvábné a vláčné.