Špagety s tykví a smetanou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sezam - semena |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tykev |
400 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Vývar zeleninový |
50 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriku omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřince, odstraníme zbývající semínka a opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme nadrobno. Tykev omyjeme, očistíme a oloupeme, poté ji rozkrájíme na nudličky. Rozehřejeme pánev a bez tuku na ní opražíme sezamová semínka, potom je vyjmeme, v pánvi rozpustíme máslo, přidáme kari i papriku a krátce osmahneme.
- Na pánev přilijeme zeleninový vývar a smetanu, vše necháme projít varem. Do směsi vložíme tykev a přibližně 3 minuty vaříme bez pokličky. Přidáme sůl a pepř, dochutíme citronovou šťávou a špetkou cukru.
- Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a přendáme do předem nahřáté mísy, ve které je promícháme s omáčkou. Nakonec si opláchneme petrželku, osušíme ji a nasekáme nahrubo. Takto připravenou petrželku přidáme spolu se sezamovým semínkem k těstovinám. Upravíme do misek a podáváme.