Špagety s tykví a smetanou

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kari koření 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sezam - semena 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Špagety 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Tykev 400 g
Voda pitná 1.5 l
Vývar zeleninový 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriku omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřince, odstraníme zbývající semínka a opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme nadrobno. Tykev omyjeme, očistíme a oloupeme, poté ji rozkrájíme na nudličky. Rozehřejeme pánev a bez tuku na ní opražíme sezamová semínka, potom je vyjmeme, v pánvi rozpustíme máslo, přidáme kari i papriku a krátce osmahneme.
  2. Na pánev přilijeme zeleninový vývar a smetanu, vše necháme projít varem. Do směsi vložíme tykev a přibližně 3 minuty vaříme bez pokličky. Přidáme sůl a pepř, dochutíme citronovou šťávou a špetkou cukru.
  3. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a přendáme do předem nahřáté mísy, ve které je promícháme s omáčkou. Nakonec si opláchneme petrželku, osušíme ji a nasekáme nahrubo. Takto připravenou petrželku přidáme spolu se sezamovým semínkem k těstovinám. Upravíme do misek a podáváme.