Srnčí guláš s kořenovou zeleninou

Ingredience


Bobkový list 2 g
Celer bulvový 80 g
Česnek 3 stroužek
Chléb celozrnný pšeničný Graham 360 g
Cibule 700 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kosti hovězí řídké 200 g
Mrkev kořen 120 g
Nové koření celé 4 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý celý 4 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kořen 50 g
Protlak rajčatový 80 g
Sádlo škvařené 50 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Srnčí plec 800 g
Sůl 8 g
Víno červené 200 ml
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí maso odřežeme od kostí, nakrájíme na kostky, kosti dáme pryč, cibuli očistíme, rozkrájíme na drobné kostičky, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, česnek prolisujeme.
  2. Ve větším hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme maso, zprudka osmažíme a podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva téměř odpaří, maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, podlijeme vodou, přiložíme ořezané srnčí kosti, hovězí kosti, přilijeme červené víno a dusíme, dokud maso nezačne měknout. Nyní přidáme nastrouhanou zeleninu, česnek, rajčatový protlak, zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a dodusíme. Z uvařeného guláše vyndáme kosti a celé koření.