Salát z rýže s lilkem

Ingredience


Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Lilek 150 g
Ocet vinný 0.5 polévková lžíce
Olej rostlinný 80 ml
Paprika zelená 150 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 120 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Olej rostlinný 30 ml
Rýže loupaná 150 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané lilky rozpůlíme, vykrojíme semena, lilky nakrájíme na silné nudličky. Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme semen a papriky pokrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme semena. Zálivku připravíme smícháním octa s hořčicí, solí a pepřem.
  2. Rýži propláchneme, spaříme, necháme okapat, v rendlíku rozehřejeme olej, vsypeme rýži a za stálého míchání ji zahříváme, až zprůhlední. Potom zalijeme horkou vodou, osolíme a pod poklicí dusíme do měkka 20 minut v troubě.
  3. Papriky a lilky podusíme na másle, necháme zchladnout, promícháme s dušenou rýží a rajčaty. Salát přelijeme zálivkou a pod fólií necháme vychladit.