Salát z červeného zelí s jogurtem

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Jogurt bílý 150 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 50 ml
Sůl 1 kávová lžička
Zelí hlávkové červené 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelí omyjeme, zbavíme košťálů a nakrájíme na nudličky. Vsypeme do mísy, osolíme a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Podle chuti osladíme, opepříme a zakapeme octem.
  2. Nakonec salát promícháme se zálivkou z jogurtu, ušlehané smetany a nasekaného kopru.