Salát z červeného zelí s jogurtem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
150 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
50 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí hlávkové červené |
450 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelí omyjeme, zbavíme košťálů a nakrájíme na nudličky. Vsypeme do mísy, osolíme a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Podle chuti osladíme, opepříme a zakapeme octem.
- Nakonec salát promícháme se zálivkou z jogurtu, ušlehané smetany a nasekaného kopru.