Thajská smažená rýže s vepřovým masem a zeleninou

Ingredience


Česnek 1 polévková lžíce
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Limetka 1 ks
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Rýže dušená 1 kg
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso libové 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku rozpálíme olej a necháme na něm cca 2 minuty zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme na kostičky pokrájené maso a za stálého míchání restujeme dohněda. Poté vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až se z nich vytvoří hrudky. Přidáme uvařenou rýži a důkladně ji obalíme ve směsi.
  2. Přidáme rybí a sójovou omáčku, dochutíme cukrem a za stálého míchání ještě chvíli smažíme, až se směs prohřeje.
  3. Hotovou rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou a chilli papričkami, doplníme měsíčky limetky a ihned podáváme.