Thajská smažená rýže s vepřovým masem a zeleninou
Ingredience
Česnek |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Limetka |
1 ks |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Rýže dušená |
1 kg |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso libové |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve woku rozpálíme olej a necháme na něm cca 2 minuty zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme na kostičky pokrájené maso a za stálého míchání restujeme dohněda. Poté vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až se z nich vytvoří hrudky. Přidáme uvařenou rýži a důkladně ji obalíme ve směsi.
- Přidáme rybí a sójovou omáčku, dochutíme cukrem a za stálého míchání ještě chvíli smažíme, až se směs prohřeje.
- Hotovou rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou a chilli papričkami, doplníme měsíčky limetky a ihned podáváme.