Šunkové flíčky zapečené
Ingredience
Mléko polotučné |
500 ml |
Muškátový květ |
1 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
40 g |
Těstoviny čtyřvaječné |
750 g |
Tuk |
150 g |
Vejce slepičí |
200 g |
Vepřový bok uzený |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřový uzený bůček opláchneme, uvaříme doměkka a zcela vykostíme, včetně chrupavek. Nakrájíme jej na malé kostičky nebo plátky.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a propláchneme studenou vodou. Mírně je osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, 2/3 dávky rozpuštěného tuku a 1/3 dávky mléka. Směs dobře promícháme, vložíme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v troubě zapečeme.
- Potom flíčky zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme do zlatavé barvy.