Šunkové flíčky zapečené

Šunkové flíčky zapečené - obrázek

Ingredience


Mléko polotučné 500 ml
Muškátový květ 1 g
Pepř černý mletý 1 g
Strouhanka 50 g
Sůl 40 g
Těstoviny čtyřvaječné 750 g
Tuk 150 g
Vejce slepičí 200 g
Vepřový bok uzený 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový uzený bůček opláchneme, uvaříme doměkka a zcela vykostíme, včetně chrupavek. Nakrájíme jej na malé kostičky nebo plátky.
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a propláchneme studenou vodou. Mírně je osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, 2/3 dávky rozpuštěného tuku a 1/3 dávky mléka. Směs dobře promícháme, vložíme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v troubě zapečeme.
  3. Potom flíčky zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme do zlatavé barvy.