Bulgurový salát s mátou a kuřetem

Ingredience


Bulgur 150 g
Cuketa 2 ks
Fazole 400 g
Kuřecí maso vařené 200 g
Lilek 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Máta 2 polévková lžíce
Ocet vinný 50 ml
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme bulgur a zalijeme ho vývarem. Poté mísu zakryjeme a necháme dvacet minut, dokud bulgur do sebe nenatáhne všechen nebo skoro všechen vývar.
  2. Mezitím na grilu opečeme zeleninu. Mřížku vyložíme alobalem a potřeme olejem. Na gril pak rozložíme na kolečka nakrájený lilek s cuketou a na proužky nakrájenou papriku. Zeleninu grilujeme, dokud nezměkne, cca 10 minut z každé strany.
  3. Bulgur zcedíme, přidáme k němu na kousky nakrájené kuřecí maso, zeleninu, ocet a fazole. Osolíme, opepříme a pořádně zamícháme.
  4. Na závěr rozehřejeme máslo, do kterého přídáme nasekanou mátu. Zálivkou salát polejeme a ihned podáváme.