Bulgurový salát s mátou a kuřetem
Ingredience
Bulgur |
150 g |
Cuketa |
2 ks |
Fazole |
400 g |
Kuřecí maso vařené |
200 g |
Lilek |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Máta |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy vsypeme bulgur a zalijeme ho vývarem. Poté mísu zakryjeme a necháme dvacet minut, dokud bulgur do sebe nenatáhne všechen nebo skoro všechen vývar.
- Mezitím na grilu opečeme zeleninu. Mřížku vyložíme alobalem a potřeme olejem. Na gril pak rozložíme na kolečka nakrájený lilek s cuketou a na proužky nakrájenou papriku. Zeleninu grilujeme, dokud nezměkne, cca 10 minut z každé strany.
- Bulgur zcedíme, přidáme k němu na kousky nakrájené kuřecí maso, zeleninu, ocet a fazole. Osolíme, opepříme a pořádně zamícháme.
- Na závěr rozehřejeme máslo, do kterého přídáme nasekanou mátu. Zálivkou salát polejeme a ihned podáváme.