Omáčka s ančovičkami

Ingredience


Ančovičky konzervované 30 g
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Majonéza 4 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný česnek nakrájíme nahrubo, ančovičky vyjmeme z konzervy, osušíme v ubrousku. Česnek i ančovičky vložíme do mísy a vše rozdrtíme na jemno. Přidáme olej, citrónovou šťávu, majonézu, smetanu, pepř. Důkladně promícháme, přendáme do servírovací mísy a posypeme paprikou.
  2. Před podáváním necháme odležet.