Omáčka s ančovičkami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
30 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Majonéza |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupaný česnek nakrájíme nahrubo, ančovičky vyjmeme z konzervy, osušíme v ubrousku. Česnek i ančovičky vložíme do mísy a vše rozdrtíme na jemno. Přidáme olej, citrónovou šťávu, majonézu, smetanu, pepř. Důkladně promícháme, přendáme do servírovací mísy a posypeme paprikou.
- Před podáváním necháme odležet.