Špagety s dušeným hovězím masem a játry
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Dýně |
1 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
150 g |
Játra kuřecí |
100 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kořen |
50 g |
Protlak rajčatový |
60 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
120 g |
Víno bílé |
150 ml |
Špagety |
230 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Máslo čerstvé |
60 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Špagety vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené scedíme, necháme okapat. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso a játra očistíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli krájíme na jemno, česnek prolisujeme, bazalku rozsekáme na jemno.
- V kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, maso, česnek, pepř, promícháme a pod poklicí na mírném plameni za občasného míchání dusíme. Po 30 minutách přidáme játra, bazalku, rajčatový protlak, víno, dobře promícháme, zlehka povaříme bez poklice.
- Před podáváním na másle usmažíme sázená vejce. Do hotové směsi vmícháme špagety, sůl, promícháme, rozdělíme na talíře, poklademe sázenými vejci a sypeme sýrem.