Špagety s dušeným hovězím masem a játry

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Dýně 1 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 150 g
Játra kuřecí 100 g
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 50 g
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kořen 50 g
Protlak rajčatový 60 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 120 g
Víno bílé 150 ml
Špagety 230 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Máslo čerstvé 60 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené scedíme, necháme okapat. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso a játra očistíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli krájíme na jemno, česnek prolisujeme, bazalku rozsekáme na jemno.
  2. V kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, maso, česnek, pepř, promícháme a pod poklicí na mírném plameni za občasného míchání dusíme. Po 30 minutách přidáme játra, bazalku, rajčatový protlak, víno, dobře promícháme, zlehka povaříme bez poklice.
  3. Před podáváním na másle usmažíme sázená vejce. Do hotové směsi vmícháme špagety, sůl, promícháme, rozdělíme na talíře, poklademe sázenými vejci a sypeme sýrem.