Zapečené nudle s vepřovým masem
Ingredience
Celer bulvový |
60 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
100 ml |
Nové koření mleté |
2 špetka |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
100 g |
Vepřová kýta |
200 g |
Vepřová uzená plec |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Strouhanka |
50 g |
Nudle široké |
350 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nudle vložíme do vroucí osolené vody, vaříme přibližně 15 minut. Poté je scedíme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, celer oloupeme a pokrájíme na nudličky. Vepřové a uzené maso očistíme a rozkrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.
- V kastrolu na oleji zpěníme cibuli, přidáme vepřové maso a za stálého míchání osmažíme do zlatova. Poté vmícháme uzené maso, celer, česnek, kečup, pepř, sůl a nové koření. Směs promícháme, krátce osmažíme. Do zapékací mísy vložíme polovinu nudlí, posypeme masovou směsí a překryjeme druhou polovinou nudlí. Směs posypeme sýrem, v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.