Zapečené nudle s vepřovým masem

Ingredience


Celer bulvový 60 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kečup 100 ml
Nové koření mleté 2 špetka
Olej rostlinný 60 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 100 g
Vepřová kýta 200 g
Vepřová uzená plec 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Strouhanka 50 g
Nudle široké 350 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle vložíme do vroucí osolené vody, vaříme přibližně 15 minut. Poté je scedíme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, celer oloupeme a pokrájíme na nudličky. Vepřové a uzené maso očistíme a rozkrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.
  2. V kastrolu na oleji zpěníme cibuli, přidáme vepřové maso a za stálého míchání osmažíme do zlatova. Poté vmícháme uzené maso, celer, česnek, kečup, pepř, sůl a nové koření. Směs promícháme, krátce osmažíme. Do zapékací mísy vložíme polovinu nudlí, posypeme masovou směsí a překryjeme druhou polovinou nudlí. Směs posypeme sýrem, v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.