Chlebové šátečky plněné masem

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr krupice 5 g
Droždí 20 g
Hovězí maso mleté 600 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká 0.5 kg
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Tuk rostlinný 10 g
Voda pitná 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme chlebové těsto: v misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném válu rozdělíme na osm bochánků, necháme kynout dalších 10 až 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.
  2. V době, kdy nám kyne těsto, si připravíme masovou náplň. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme. V misce nakrájenou cibuli a nastrouhané mandle smícháme s mletým masem a máslem, podle chuti opepříme, osolíme.
  3. Masovou směs rozdělíme na chlebové placky, ty následně v půlce přeložíme, aby vypadaly jako půlměsíc. Okraje potřeme bílkem, nebudou se od sebe odlepovat.
  4. Plněné chlebové placky pečeme 10 až 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.