Kachna se smetanou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Jalovec |
1 ks |
Kachna mražená |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Kachnu vykucháme, odstraníme tuk z břicha a vypláchneme zředěným octem. Slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme, přidáme máslo,
- na tenké plátky cibuli a kořenovou zeleninu.
- Vložíme celou nebo na porce pokrájenou kachnu. Osolíme, okořeníme a dusíme, podlitou, doměkka.
- Maso vyndáme, šťávu zahustíme smetanou s moukou a povaříme. Omáčku přecedíme.