Kachna se smetanou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Jalovec 1 ks
Kachna mražená 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Slanina vepřová 100 g
Smetana 12% (konzumní) 0.125 l
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu vykucháme, odstraníme tuk z břicha a vypláchneme zředěným octem. Slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme, přidáme máslo,
  2. na tenké plátky cibuli a kořenovou zeleninu.
  3. Vložíme celou nebo na porce pokrájenou kachnu. Osolíme, okořeníme a dusíme, podlitou, doměkka.
  4. Maso vyndáme, šťávu zahustíme smetanou s moukou a povaříme. Omáčku přecedíme.