Špízy z vepřového masa, manga a plísňovým sýrem
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Hořčice kremžská |
2 kávová lžička |
Limetka |
1 ks |
Mango |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
150 g |
Tymián čerstvý |
2 ks |
Vepřové kotlety |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso zbavíme šlach i větších kousků tuku, krátce opláchneme studenou vodou a osušíme. Tymián opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků, smícháme s hořčicí. Maso osolíme, opepříme a tence potřeme hořčičnou směsí. V pánvi rozehřejeme máslo a olej. Maso opékáme při střední teplotě 15 - 18 minut (podle velikosti masa). Po vyjmutí z pánve ho zabalíme do alobalu a necháme vychladnout.
- Mezitím oloupeme mango, dužinu oddělíme od pecky a nakrájíme na asi 2 cm velké kostky. Chilli papričku omyjeme, odkrojíme stopku, i se semínky jemně nasekáme.
- Z limetky vymačkanou šťávu smícháme s chilli, medem a vmícháme kostičky manga. Sýr nakrájíme na asi 1,5 cm velké kostky, aby se po napíchnutí na špíz nerozpadávaly, maso nakrájíme na přibližně dvoucentimetrové kostky.
- Na ocelový nebo dřevěný špíz napíchneme vždy kousek masa, kostičku manga a kostku sýra. Po upečení skládáme na podnos nebo mísu.