Srnčí guláš s paprikou
Ingredience
Cibule |
400 g |
Hořčice |
20 g |
Jíška hotová tmavá |
25 g |
Knedlík kynutý |
600 g |
Paprika červená |
300 g |
Paprika mletá pálivá |
7 g |
Paprika mletá sladká |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Srnčí plec |
900 g |
Sůl |
8 g |
Vegeta |
8 g |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Srnčí plec odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
- V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, zprudka osmažíme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme lžíci hořčice, pokrájené papriky, podlijeme vodou, ochutíme vegetou a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme hotovou jíškou, provaříme a odstavíme.
- Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.