Srnčí guláš s paprikou

Ingredience


Cibule 400 g
Hořčice 20 g
Jíška hotová tmavá 25 g
Knedlík kynutý 600 g
Paprika červená 300 g
Paprika mletá pálivá 7 g
Paprika mletá sladká 50 g
Pepř černý mletý 2 g
Sádlo škvařené 40 g
Srnčí plec 900 g
Sůl 8 g
Vegeta 8 g
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí plec odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, zprudka osmažíme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme lžíci hořčice, pokrájené papriky, podlijeme vodou, ochutíme vegetou a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme hotovou jíškou, provaříme a odstavíme.
  3. Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.