Domácí cibulové brambůrky
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
3 ks |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 250°C. Cibuli oloupeme, rozložíme na kroužky, nať rozmarýnu nasekáme nadrobno.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky - nebo ještě lépe - nastrouháme je na plátkovacím výřezu struhadla. Plátky brambor rozložíme na pečicí papír na plechu, na rozložené brambory rozdělíme kroužky cibule, posypeme rozkrájeným rozmarýnem, ochutíme solí a pepřem. Ve vyhřáté troubě pečme do zlatova.