Salát s hovězím steakem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Provensálské koření |
1 polévková lžíce |
Ředkvička |
100 g |
Salát římský |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme sůl, vodu, nakrájenou cibuli a rozkrojené ředkvičky. Maso pomažeme olivovým olejem, vetřeme do něho pepř a provensálské koření. Poté vložíme na rozpálenou pánev a pečeme 3 - 5 minut podle toho, jak propečený steak máme rádi.
- V misce si smícháme ořechový olej s octem a přidáme šťávu z masa, kterou nám pustilo na pánev. Poté zcedíme cibulku s ředkvičkami, které nasály slanou vodu, následně pořádně promícháme. Na talíře pokládáme listy salátu, kousky masa a zaléváme zálivkou z mísy.