Salát s hovězím steakem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 600 g
Ocet ze šampaňského - Balsamic 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Provensálské koření 1 polévková lžíce
Ředkvička 100 g
Salát římský 100 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme sůl, vodu, nakrájenou cibuli a rozkrojené ředkvičky. Maso pomažeme olivovým olejem, vetřeme do něho pepř a provensálské koření. Poté vložíme na rozpálenou pánev a pečeme 3 - 5 minut podle toho, jak propečený steak máme rádi.
  2. V misce si smícháme ořechový olej s octem a přidáme šťávu z masa, kterou nám pustilo na pánev. Poté zcedíme cibulku s ředkvičkami, které nasály slanou vodu, následně pořádně promícháme. Na talíře pokládáme listy salátu, kousky masa a zaléváme zálivkou z mísy.