Marinované vepřové steaky

Ingredience


Citrony 1 ks
Limetka 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Pepř 4 barev 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 3 ks
Šalvěj čerstvá 3 ks
Sůl 2 špetka
Vepřová plec 640 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citrón a limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Citrón tence ostrouháme, rozkrojíme a z půlky citronu vymačkáme šťávu. Limetu nakrájíme na tenké plátky. Rozmarýn a šalvěj opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky (lístky) otrháme od stonků a jemně nasekáme. Bylinky smícháme s olivovým olejem, pepřem, paprikou a citrónovou šťávou a kůrou.
  2. Steaky dáme na plochou mísu a potřeme marinádou, obložíme plátky limety a zakryté necháme asi 30 minut marinovat. Steaky osolíme a na grilovací pánvi opékáme po každé straně 3-4 minuty.