Vepřové medailonky s meruňkami a gorgonzolou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
10 g |
Meruňky |
6 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Gorgonzola |
150 g |
Vepřová panenka |
800 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a medailonky v něm opečeme po každé straně asi 5 minut. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce opečeme s masem. Ne příliš dlouho, aby nám nezhořkl.
- Meruňky křížem lehce nařízneme, přelijeme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Poté je rozpůlíme a zbavíme pecek. Gorgonzolu nakrájíme na 2-3 mm silné plátky.
- Troubu předehřejeme na 200°C. Vepřové medailonky naskládáme vedle sebe do lehce vymaštěné zapékací mísy a na každý dáme 1/2 meruňky. Navrch rozdělíme gorgonzolu, medailonky dáme do předehřáté trouby a zapékáme asi 10 minut.