Vepřové medailonky s meruňkami a gorgonzolou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Máslo čerstvé 10 g
Meruňky 6 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Sýr Gorgonzola 150 g
Vepřová panenka 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a medailonky v něm opečeme po každé straně asi 5 minut. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce opečeme s masem. Ne příliš dlouho, aby nám nezhořkl.
  2. Meruňky křížem lehce nařízneme, přelijeme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Poté je rozpůlíme a zbavíme pecek. Gorgonzolu nakrájíme na 2-3 mm silné plátky.
  3. Troubu předehřejeme na 200°C. Vepřové medailonky naskládáme vedle sebe do lehce vymaštěné zapékací mísy a na každý dáme 1/2 meruňky. Navrch rozdělíme gorgonzolu, medailonky dáme do předehřáté trouby a zapékáme asi 10 minut.