Vepřové steaky s křenovou krustou

Ingredience


Jíška světlá 1 polévková lžíce
Křen nakládaný 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Petržel - nať 6 ks
Smetana 12% (konzumní) 125 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 4 špetka
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Vepřová krkovička 800 g
Vývar zeleninový 0.25 l
Zelenina kořenová 12 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso opékáme do obou stranách 4 minuty. Vyndáme a vložíme do ohnivzdorné mísy.
  2. Troubu předehřejeme na 180°C. Petrželku opláchneme a dosucha otřepeme. Lístky otrháme od stonků, jemně nasekáme, smícháme s 1 polévkovou lžící změklého másla, křenem, nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Osolíme a opepříme. Steaky potřeme křenovou směsí, mísu dáme do předehřáté trouby na střední lištu a zapékáme asi 15 minut.
  3. Polévkovou zeleninu očistíme, opláchneme a nadrobno nakrájíme. V pánvi s výpekem rozehřejeme zbylé máslo, do pánve nasypeme zeleninu, krátce ji opečeme, přilijeme vývar a smetanu a zakryté dusíme asi 5 minut. Zeleninovou směs zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem a podáváme se steaky.