Vepřové steaky s křenovou krustou
Ingredience
Jíška světlá |
1 polévková lžíce |
Křen nakládaný |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Petržel - nať |
6 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
125 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
4 špetka |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Vepřová krkovička |
800 g |
Vývar zeleninový |
0.25 l |
Zelenina kořenová |
12 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso opékáme do obou stranách 4 minuty. Vyndáme a vložíme do ohnivzdorné mísy.
- Troubu předehřejeme na 180°C. Petrželku opláchneme a dosucha otřepeme. Lístky otrháme od stonků, jemně nasekáme, smícháme s 1 polévkovou lžící změklého másla, křenem, nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Osolíme a opepříme. Steaky potřeme křenovou směsí, mísu dáme do předehřáté trouby na střední lištu a zapékáme asi 15 minut.
- Polévkovou zeleninu očistíme, opláchneme a nadrobno nakrájíme. V pánvi s výpekem rozehřejeme zbylé máslo, do pánve nasypeme zeleninu, krátce ji opečeme, přilijeme vývar a smetanu a zakryté dusíme asi 5 minut. Zeleninovou směs zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem a podáváme se steaky.