Selská frittata

Ingredience


Dýně 500 g
Olej olivový 50 ml
Oříšky piniové 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme si na něm nakrájený pórek a dýni. Jakmile nám zelenina změkne, přidáme oříšky.
  2. Mezitím, co se nám smaží zelenina, si do mísy rozklepneme vajíčko, přidáme smetanu, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a vidličkou rozšleháme. Snížíme teplotu na pánvi a směs přilijeme. Smažíme, dokud není směs tuhá. Ihned poté podáváme.