Selská frittata
Ingredience
Dýně |
500 g |
Olej olivový |
50 ml |
Oříšky piniové |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme si na něm nakrájený pórek a dýni. Jakmile nám zelenina změkne, přidáme oříšky.
- Mezitím, co se nám smaží zelenina, si do mísy rozklepneme vajíčko, přidáme smetanu, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a vidličkou rozšleháme. Snížíme teplotu na pánvi a směs přilijeme. Smažíme, dokud není směs tuhá. Ihned poté podáváme.