Rýžový nákyp s kakaem
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Kakao instantní - Granko |
50 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko plnotučné |
1000 ml |
Rýže loupaná |
160 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce doměkka, potom vmícháme cukr a kakao.
- 100g másla utřeme se žloutky a po lžících vmícháme rýžovou kaši. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků.
- Směs rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a vložíme na 30 minut do středně vyhřáté trouby.
- Zbylé bílky ušleháme, vmícháme moučkový cukr a sníh rozetřeme na nákyp. Ještě chvíli dopékáme v mírně vyhřáté troubě.