Rýžový nákyp s kakaem

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Kakao instantní - Granko 50 g
Máslo čerstvé 120 g
Mléko plnotučné 1000 ml
Rýže loupaná 160 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce doměkka, potom vmícháme cukr a kakao.
  2. 100g másla utřeme se žloutky a po lžících vmícháme rýžovou kaši. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků.
  3. Směs rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a vložíme na 30 minut do středně vyhřáté trouby.
  4. Zbylé bílky ušleháme, vmícháme moučkový cukr a sníh rozetřeme na nákyp. Ještě chvíli dopékáme v mírně vyhřáté troubě.