Krevetová paštika

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 1 dl
Kmín mletý 1 špetka
Krevety tygří - loupané 400 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 25 g
Olivy černé 8 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 hrst
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.5 l
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme - 4 dáme stranou na ozdobu, mandle a omytou nať petržele nasekáme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Poté 4 celé krevety uvaříme.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm usmažíme doměkka důkladně očištěné čerstvé krevety. Pak je dáme do mixéru, přidáme olivy, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, strouhanku, mandle a citronovu šťávu, podle chuti zázvor, kmín, pepř a sůl. Vše důkladně rozmixujeme dohladka a dáme na servírovací talířky, kde paštiku podle fantazie vytvarujeme do kostiček, bochánků...
  3. Ozdobíme olivami a celými uvařenými krevetami a dáme alespoň na 3 hodiny vychladit a ztuhnout.