Krevetová paštika
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
1 dl |
Kmín mletý |
1 špetka |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olivy černé |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 hrst |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
0.5 l |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olivy rozpůlíme a vypeckujeme - 4 dáme stranou na ozdobu, mandle a omytou nať petržele nasekáme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Poté 4 celé krevety uvaříme.
- V pánvi rozehřejeme máslo a na něm usmažíme doměkka důkladně očištěné čerstvé krevety. Pak je dáme do mixéru, přidáme olivy, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, strouhanku, mandle a citronovu šťávu, podle chuti zázvor, kmín, pepř a sůl. Vše důkladně rozmixujeme dohladka a dáme na servírovací talířky, kde paštiku podle fantazie vytvarujeme do kostiček, bochánků...
- Ozdobíme olivami a celými uvařenými krevetami a dáme alespoň na 3 hodiny vychladit a ztuhnout.