Provensálská piperáda

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 špetka
Cibule 1 ks
Olej olivový 40 ml
Paprika červená 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Provensálské koření 1 kávová lžička
Rajčata 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na velké pánvi rozpálíme olej. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, cibuli, prolisujeme česnek. Na mírném ohni smažíme zeleninu doměkka. V průběhu smažení přidáme chilli a provensálské koření.
  2. K zelenině po chvíli přidáme na kousky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a smažíme cca 10 minut, dokud se nám nevypaří všechna přebytečná tekutina.
  3. V misce si vidličkou rozšleháme vejce a na mírném ohni přilejeme do pánve. Směs by měla být tuhá, ne však příliš vysušená.