Provensálská piperáda
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
40 ml |
Paprika červená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Provensálské koření |
1 kávová lžička |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na velké pánvi rozpálíme olej. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, cibuli, prolisujeme česnek. Na mírném ohni smažíme zeleninu doměkka. V průběhu smažení přidáme chilli a provensálské koření.
- K zelenině po chvíli přidáme na kousky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a smažíme cca 10 minut, dokud se nám nevypaří všechna přebytečná tekutina.
- V misce si vidličkou rozšleháme vejce a na mírném ohni přilejeme do pánve. Směs by měla být tuhá, ne však příliš vysušená.