Arabský zeleninový salát
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Citronová šťáva |
6 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Veka |
1 ks |
Voda pitná |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rajčata a salát omyjeme, okurky oloupeme a vše nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme.
- Veku nakrájíme na malé kousky, opečeme je na rozpáleném oleji, vyndáme do mísy, lehce pokapeme vodou a promícháme s nakrájenou zeleninou a česnekem. Citronovou šťávu smícháme s 6 lžícemi vody a společně s olejem přidáme k salátu, podle chuti opepříme a osolíme, znovu řádně promícháme a podáváme. Můžeme podávat samostatně, nebo jako přílohu k pečenému masu.