Arabský zeleninový salát

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Citronová šťáva 6 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 špetka
Veka 1 ks
Voda pitná 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata a salát omyjeme, okurky oloupeme a vše nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme.
  2. Veku nakrájíme na malé kousky, opečeme je na rozpáleném oleji, vyndáme do mísy, lehce pokapeme vodou a promícháme s nakrájenou zeleninou a česnekem. Citronovou šťávu smícháme s 6 lžícemi vody a společně s olejem přidáme k salátu, podle chuti opepříme a osolíme, znovu řádně promícháme a podáváme. Můžeme podávat samostatně, nebo jako přílohu k pečenému masu.