Omeleta s lososem a artyčoky

Ingredience


Artyčoky 400 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Losos uzený 150 g
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 100 ml
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy rozklepneme všechna vejce, přidáme vodu, sůl a pepř. Vidličkou rozšleháme. V druhé míse smícháme na proužky nakrájeného lososa, 100 ml zakysané smetany a nasekaný kopr. Pořádně zamícháme.
  2. V pánvi si rozpálíme olej a nalijeme na něj vejce. V momentě kdy nám vajíčko zespodu tvrdne, přidáme zeleninu z druhé mísy. Ta by se měla s vejcem spojit. Omeletu nijak nemícháme.
  3. Když vypadá omeleta téměř hotová, přidáme rozčtvrcené artyčoky, kterými vše posypeme. Navrch omelety dáme zakysanou smetanu, která se nám rozteče. Ihned poté můžeme podávat