Omeleta s lososem a artyčoky
Ingredience
Artyčoky |
400 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Losos uzený |
150 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
100 ml |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy rozklepneme všechna vejce, přidáme vodu, sůl a pepř. Vidličkou rozšleháme. V druhé míse smícháme na proužky nakrájeného lososa, 100 ml zakysané smetany a nasekaný kopr. Pořádně zamícháme.
- V pánvi si rozpálíme olej a nalijeme na něj vejce. V momentě kdy nám vajíčko zespodu tvrdne, přidáme zeleninu z druhé mísy. Ta by se měla s vejcem spojit. Omeletu nijak nemícháme.
- Když vypadá omeleta téměř hotová, přidáme rozčtvrcené artyčoky, kterými vše posypeme. Navrch omelety dáme zakysanou smetanu, která se nám rozteče. Ihned poté můžeme podávat