Srnčí guláš s játry a ledvinkami

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chléb konzumní 360 g
Cibule 300 g
Feferony 20 g
Houby čerstvé 200 g
Jalovec 5 g
Játra vepřová 150 g
Kmín drcený 3 g
Mouka polohrubá 50 g
Olej rostlinný 120 ml
Paprika mletá sladká 20 g
Slanina vepřová 150 g
Srnčí maso 700 g
Sůl 10 g
Vepřové ledvinky 150 g
Vývar z hovězích kostí 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Použijeme ledvinky a játra ze srnčího, pokud nemáme, můžeme použít i vepřové. Maso, játra a ledvinky odblaníme, maso nakrájíme na kostky, ledvinky a játra na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, houby očistíme, nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, feferonku bez semínek posekáme.
  2. V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme polovinu oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme, přidáme maso s ledvinkami, osolíme, okořeníme jalovcem, ochutíme česnekem, feferonkou, podlijeme polovinu horkého vývaru z kostí a dusíme aspoň 1 hodinu. Mezitím si v pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, přidáme houby s játry, kmín, osmažíme, zaprášíme moukou, necháme rozpustit v tuku a přilijeme do guláše. Dolijeme vývar a dovaříme. Podle chuti dosolíme a odstavíme.
  3. Guláš podáváme s čerstvým chlebem.