Srnčí guláš s játry a ledvinkami
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chléb konzumní |
360 g |
Cibule |
300 g |
Feferony |
20 g |
Houby čerstvé |
200 g |
Jalovec |
5 g |
Játra vepřová |
150 g |
Kmín drcený |
3 g |
Mouka polohrubá |
50 g |
Olej rostlinný |
120 ml |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Srnčí maso |
700 g |
Sůl |
10 g |
Vepřové ledvinky |
150 g |
Vývar z hovězích kostí |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Použijeme ledvinky a játra ze srnčího, pokud nemáme, můžeme použít i vepřové. Maso, játra a ledvinky odblaníme, maso nakrájíme na kostky, ledvinky a játra na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, houby očistíme, nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, feferonku bez semínek posekáme.
- V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme polovinu oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme, přidáme maso s ledvinkami, osolíme, okořeníme jalovcem, ochutíme česnekem, feferonkou, podlijeme polovinu horkého vývaru z kostí a dusíme aspoň 1 hodinu. Mezitím si v pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, přidáme houby s játry, kmín, osmažíme, zaprášíme moukou, necháme rozpustit v tuku a přilijeme do guláše. Dolijeme vývar a dovaříme. Podle chuti dosolíme a odstavíme.
- Guláš podáváme s čerstvým chlebem.