Srnčí guláš se šalotkou a bramborami

Ingredience


Bobkový list 2 g
Brambory rané 600 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Pepř černý mletý 2 g
Rozmarýn čerstvý 3 g
Sádlo škvařené 40 g
Šalotka 400 g
Šalvěj čerstvá 3 g
Srnčí maso 900 g
Sůl 10 g
Vývar z hovězích kostí 1200 ml
Zakysaná smetana 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, šalotky oloupeme a 1/3 nakrájíme nadrobno, ostatní necháme vcelku, z nových brambor vybereme menší, omyjeme je pod tekoucí vodou, očistíme kartáčkem na zeleninu a necháme ve slupce.
  2. V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou šalotku, přisypeme maso, osmahneme, osolíme, okořeníme bobkovým listem, šalvějí, rozmarýnem, pepřem, podlijeme vývarem a vaříme 1 hodinu. Přidáme celé brambory se slupkou, celou šalotku, zahustíme jíškou a dodusíme. Minutu před koncem dušení zjemníme zakysanou smetanou, provaříme a odstavíme.
  3. Guláš rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s polévkovou lžící.