Srnčí guláš se šalotkou a bramborami
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Brambory rané |
600 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rozmarýn čerstvý |
3 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Šalotka |
400 g |
Šalvěj čerstvá |
3 g |
Srnčí maso |
900 g |
Sůl |
10 g |
Vývar z hovězích kostí |
1200 ml |
Zakysaná smetana |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Srnčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, šalotky oloupeme a 1/3 nakrájíme nadrobno, ostatní necháme vcelku, z nových brambor vybereme menší, omyjeme je pod tekoucí vodou, očistíme kartáčkem na zeleninu a necháme ve slupce.
- V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou šalotku, přisypeme maso, osmahneme, osolíme, okořeníme bobkovým listem, šalvějí, rozmarýnem, pepřem, podlijeme vývarem a vaříme 1 hodinu. Přidáme celé brambory se slupkou, celou šalotku, zahustíme jíškou a dodusíme. Minutu před koncem dušení zjemníme zakysanou smetanou, provaříme a odstavíme.
- Guláš rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s polévkovou lžící.