Tiramisu s vanilkou
Ingredience
Čokoláda 70% kakao |
50 g |
Cukr krupice |
125 g |
Káva zrnková |
250 ml |
Likér Kahlua |
60 ml |
Mascarpone |
250 g |
Piškoty cukrářské |
2 balení |
Sýr jemný tavený |
250 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábnutá semínka odložíme. Ručním mixérem lehce vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem a smetanovým sýrem, přimícháme mascarpone a semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku. Opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
- V mělké misce smícháme silnou vychladlou kávu s kávovým likérem (kahlúa nebo tia maria) a do směsi namáčíme dlouhé piškoty (22ks).
- Polovinu namočených pištotů skládáme do podlouhé skleněné mísy, zalijeme polovinou směsí z mascarpone a poklademe druhou vrstvou namočených piškotů a nalijeme druhou půlku směsi z mascarpone a posypeme nastrouhanou čokoládou. Mísu překryjeme potravinářskou fólií a nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc, vložíme do chladničky.