Arabský salát z vařené zeleniny
Ingredience
Brambory |
400 g |
Červená řepa |
500 g |
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Květák |
500 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tykev |
400 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zelninu důkladně omyjeme. Tykev oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Brambory a řepu uvaříme, pak uvařené oloupeme a nakrájíme na nudličky. Květák a fazole uvaříme a nakrájíme na kousky. V salátové míse upravíme každou zeleninu samostatně, nemícháme je.
- Vše přelijeme zálivkou, kterou si připravíme tak, že metlou sešleháme olej, oloupaný prolisovaný česnek a citronovou šťávu, podle chuti ji opepříme a osolíme. Podáváme teplé i studené.