Arabský salát z vařené zeleniny

Ingredience


Brambory 400 g
Červená řepa 500 g
Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fazolové lusky zelené 300 g
Květák 500 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tykev 400 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelninu důkladně omyjeme. Tykev oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Brambory a řepu uvaříme, pak uvařené oloupeme a nakrájíme na nudličky. Květák a fazole uvaříme a nakrájíme na kousky. V salátové míse upravíme každou zeleninu samostatně, nemícháme je.
  2. Vše přelijeme zálivkou, kterou si připravíme tak, že metlou sešleháme olej, oloupaný prolisovaný česnek a citronovou šťávu, podle chuti ji opepříme a osolíme. Podáváme teplé i studené.