Zeleninový salát s jogurtovým přelivem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Jogurt bílý |
200 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Okurka salátová |
1 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev omyjeme, oškrábeme, uvaříme do poloměkka a nakrájíme na kousky. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou zelenou jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
- Sterilovaný hrášek a kukuřici slijeme a dáme do mísy, přidáme nakrájenou mrkev, okurku a cibulku.
- Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a s jogurtem a přidáme do mísy k zelenině.
- Ozdobíme listy omytého hlávkového salátu a před podáváním řádně vychladíme.