Zeleninový salát s jogurtovým přelivem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 1 ks
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Jogurt bílý 200 g
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Mrkev kořen 2 ks
Okurka salátová 1 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev omyjeme, oškrábeme, uvaříme do poloměkka a nakrájíme na kousky. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou zelenou jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
  2. Sterilovaný hrášek a kukuřici slijeme a dáme do mísy, přidáme nakrájenou mrkev, okurku a cibulku.
  3. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a s jogurtem a přidáme do mísy k zelenině.
  4. Ozdobíme listy omytého hlávkového salátu a před podáváním řádně vychladíme.