Grilované jehněčí s opékanými fazolemi

Ingredience


Brambory 300 g
Cibulka jarní 100 g
Citronová šťáva 20 ml
Fazolové lusky zelené 200 g
Jehněčí kotlety 300 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 9 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Jehněčí kotlety naklepeme a potřeme vzniklou směsí, zakryjeme a necháme odpočívat.
  2. Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory, necháme je vařit v osolené vodě na mírném ohni asi 15 minut a přidáme k nim zelené fazolové lusky a vaříme ještě 5 minut, až jsou brambory měkké. Slijeme a necháme vychladnout.
  3. Jehněčí kotlety grilujeme 4 minuty z každé strany, průběžně potíráme marinovací směsí. Na pánvi rozpálíme máslo a brambory spolu s fazolovými lusky krátce opečeme. Kotlety podáváme položené na porci brambor a ozdobené několika kolečky jarní cibulky.