Grilované jehněčí s opékanými fazolemi
Ingredience
Brambory |
300 g |
Cibulka jarní |
100 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Jehněčí kotlety |
300 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
9 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V misce smícháme citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Jehněčí kotlety naklepeme a potřeme vzniklou směsí, zakryjeme a necháme odpočívat.
- Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory, necháme je vařit v osolené vodě na mírném ohni asi 15 minut a přidáme k nim zelené fazolové lusky a vaříme ještě 5 minut, až jsou brambory měkké. Slijeme a necháme vychladnout.
- Jehněčí kotlety grilujeme 4 minuty z každé strany, průběžně potíráme marinovací směsí. Na pánvi rozpálíme máslo a brambory spolu s fazolovými lusky krátce opečeme. Kotlety podáváme položené na porci brambor a ozdobené několika kolečky jarní cibulky.