Miniřízky s rajčatovým dipem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Máslo bylinkové 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Sezam - semena 2 kávová lžička
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 500 g
Chilli paprička 1 ks
Cukr krystal 1 polévková lžíce
Jogurt bílý 1 polévková lžíce
Marmeláda malinová 4 polévková lžíce
Paprikový protlak 1 polévková lžíce
Pyré rajčatové 200 g
Rajčata 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. ŘÍZKY:
  2. Opláchneme maso pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a nakrájíme na 16 tenkých plátků. Česnek oloupeme, rozmačkáme, smícháme s hořčicí, chilli a špetkou soli a pepře. Směsí potřeme řízky a asi 30 minut marinujeme.
  3. V hlubokém talíři smícháme strouhanku se sezamem. V druhém talíři rozkvedláme vejce a do třetího talíře dáme hladkou mouku. Řízky postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance a panádu pevně přitiskneme.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm opečeme po obou stranách dozlatova. Vyndáme a necháme na kuchyňském papíru částečně vychladnout. Přebytečný tuk se do kuchyňské utěrky vsákne.
  5. DIP:
  6. Na dip podélně rozřízneme chilli papričku, pod tekoucí vodou odstraníme semínka a dužinu jemně nasekáme. V mixéru rozmixujeme rajčatové pyré s chilli papričkou, marmeládou, cukrem, jogurtem a paprikovým protlakem. Jedno rajče omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a vmícháme do dipu.
  7. Dip podáváme k řízkům.