Miniřízky s rajčatovým dipem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Máslo bylinkové |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sezam - semena |
2 kávová lžička |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
3 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
500 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr krystal |
1 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
1 polévková lžíce |
Marmeláda malinová |
4 polévková lžíce |
Paprikový protlak |
1 polévková lžíce |
Pyré rajčatové |
200 g |
Rajčata |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 16 porcí
- ŘÍZKY:
- Opláchneme maso pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a nakrájíme na 16 tenkých plátků. Česnek oloupeme, rozmačkáme, smícháme s hořčicí, chilli a špetkou soli a pepře. Směsí potřeme řízky a asi 30 minut marinujeme.
- V hlubokém talíři smícháme strouhanku se sezamem. V druhém talíři rozkvedláme vejce a do třetího talíře dáme hladkou mouku. Řízky postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance a panádu pevně přitiskneme.
- V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm opečeme po obou stranách dozlatova. Vyndáme a necháme na kuchyňském papíru částečně vychladnout. Přebytečný tuk se do kuchyňské utěrky vsákne.
- DIP:
- Na dip podélně rozřízneme chilli papričku, pod tekoucí vodou odstraníme semínka a dužinu jemně nasekáme. V mixéru rozmixujeme rajčatové pyré s chilli papričkou, marmeládou, cukrem, jogurtem a paprikovým protlakem. Jedno rajče omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a vmícháme do dipu.
- Dip podáváme k řízkům.