Provensálské vepřové s olivami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 ks
Cibule 1 ks
Hříbky čerstvé 200 g
Libeček 1 polévková lžíce
Maizena - kukuřičný škrob 0.5 polévková lžíce
Majoránka 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Olivy černé 2 polévková lžíce
Olivy zelené 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Provensálské koření 1 kávová lžička
Rajčata 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 800 g
Víno červené 1.4 dl
Voda pitná 0.6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.
  2. Očistíme a omyjeme hříbky a pokrájíme je na silnější plátky. Očištěnou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Nakládané černé i zelené olivy scedíme. Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou a nakrájíme na kostičky. Omyjeme snítku libečku, petrželky a čerstvé majoránky. Bylinky svážeme.
  3. Ve velké pánvi rozpálíme olej, maso orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme přibližně 1.5 minuty z každé strany, poté osolíme, opepříme, přidáme cibuli s česnekem, houby, papriku, bobkový list, svázané bylinky a promícháme. Smažíme vše za stálého míchání přibližně 3-5 minut, přimícháme rajčata a olivy. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 90 minut.
  4. V hrnečku s 0.6 dl vody rozmícháme 0.5 lžíce Maizeny. Když je maso měkké, připravený škrob za stálého míchání přilijeme k masu a vaříme asi 0.5-1 minutu do zhoustnutí. Podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem.