Vepřová roláda plněná játry

Ingredience


Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 500 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 500 ml
Cibule 1 ks
Játra drůbeží 100 g
Kapary 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Slanina vepřová 30 g
Strouhanka 60 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou vepřovou plec upravíme na plát, rozklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme nádivkou, stočíme do rolády, zavážeme nití a obalíme v hladké mouce.
  2. Roládu vložíme do pekáče na rozehřáté máslo, podlijeme vínem, trochou vody a v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia pečeme asi 90 minut. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
  3. Příprava nádivky: Očištěná a omytá játra nožem naškrábeme a promícháme se strouhankou, slaninou nakrájenou na kostičky, oloupanou, jemně nasekanou cibulí, nasekanou petrželkou, kapary, vínem, vejcem a čerstvým rozmarýnem.