Vepřová roláda plněná játry
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
500 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
500 ml |
Cibule |
1 ks |
Játra drůbeží |
100 g |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Slanina vepřová |
30 g |
Strouhanka |
60 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou vepřovou plec upravíme na plát, rozklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme nádivkou, stočíme do rolády, zavážeme nití a obalíme v hladké mouce.
- Roládu vložíme do pekáče na rozehřáté máslo, podlijeme vínem, trochou vody a v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia pečeme asi 90 minut. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
- Příprava nádivky: Očištěná a omytá játra nožem naškrábeme a promícháme se strouhankou, slaninou nakrájenou na kostičky, oloupanou, jemně nasekanou cibulí, nasekanou petrželkou, kapary, vínem, vejcem a čerstvým rozmarýnem.