Kořeněná indická polévka

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Fazole červené sterilované 300 g
Kmín drcený 5 g
Koriandr čerstvý 5 g
Kurkuma 3 g
Olej slunečnicový 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 200 g
Skořice mletá 3 g
Sůl 8 g
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 200 g
Zázvor mletý 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme prolisovaný česnek, chilli, kurkumu, zázvor, koriandr, skořici, kmín a necháme 2 minuty zpěnit. Přidáme nakrájená rajčata, konzervované červené fazole, dolijeme vodou a vše necháme 15 minut vařit zakryté na mírném ohni. Mezitím uvaříme oloupané nakrájené brambory, scedíme je a rozmačkáme najemno šťouchadlem.
  2. Polévku dosolíme, opepříme, přidáme šťouchané brambory, povaříme do zhoustnutí. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.