Vepřové kotlety s ratatouille
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Cuketa |
2 ks |
Lilek |
1 ks |
Olej rostlinný |
50 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
6 ks |
Provensálské koření |
1 polévková lžíce |
Pyré rajčatové |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
3 špetka |
Vepřové kotlety |
900 g |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 41 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilek a cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme.
- Rozehřejeme asi polovinu oleje a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme zeleninu, krátce opečeme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Do zeleniny vmícháme rajčatové pyré, provensálské bylinky a bobkové listy. Ochutíme solí a pepřem, necháme ještě 15 minut dusit.
- Vepřové kotlety osušíme, osolíme a opepříme a prudce opečeme po obou stranách ve zbylém oleji. Snížíme teplotu a pečeme ještě 6 minut, několikrát obrátíme.
- Petrželku omyjeme, dosucha otřepeme, nasekáme a posypeme jí zeleninu. Vepřové kotlety podáváme s ratatouille.