Vepřové kotlety s ratatouille

Vepřové kotlety s ratatouille - obrázek

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Cuketa 2 ks
Lilek 1 ks
Olej rostlinný 50 ml
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 6 ks
Provensálské koření 1 polévková lžíce
Pyré rajčatové 3 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Sůl 3 špetka
Vepřové kotlety 900 g
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilek a cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme.
  2. Rozehřejeme asi polovinu oleje a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme zeleninu, krátce opečeme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Do zeleniny vmícháme rajčatové pyré, provensálské bylinky a bobkové listy. Ochutíme solí a pepřem, necháme ještě 15 minut dusit.
  3. Vepřové kotlety osušíme, osolíme a opepříme a prudce opečeme po obou stranách ve zbylém oleji. Snížíme teplotu a pečeme ještě 6 minut, několikrát obrátíme.
  4. Petrželku omyjeme, dosucha otřepeme, nasekáme a posypeme jí zeleninu. Vepřové kotlety podáváme s ratatouille.