Jehněčí kotlety s hráškovou salsou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Jehněčí kotlety 600 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 2 špetka
Tymián sušený 1 kávová lžička
Balsamico ocet 1 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hrášek mražený 300 g
Jogurt bílý 150 g
Máta 6 ks
Pažitka 6 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana zakysaná 14% 3 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a prolisujeme česnek, smícháme s olivovým olejem, tymiánem a oregánem. Jehněčí kotlety osušíme, potřeme marinádou, zakryté necháme alespoň 60 minut marinovat v chladničce.
  2. Salsa:
  3. Nerozmrazený hrášek vložíme na pařák, přikryjeme a během 3 minut uvaříme. Česnek oloupeme, jemně nasekáme, pažitku opláchneme, do sucha otřepeme a nakrájíme.
  4. Do mixéru vsypeme hrášek, citrónovou šťávu a kůru, ocet, umixujeme na pyré. Vmícháme jogurt, kysanou smetanu, mátu, česnek, pažitku. Salsu dochutíme solí a pepřem.
  5. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zbytky po stopkách. Rajčata dáme do lehce vymaštěné ohnivzdorné mísy a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Rozpálíme pánev, jehněčí kotlety na ní opékáme po každé straně 3 - 5minut. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme s rajčaty a hráškovou salsou, ozdobíme lístky máty.