Sójový nákyp s jablky
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jablka |
300 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
80 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka sójová plnotučná |
200 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pšeničné klíčky |
60 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka omyjeme a neoloupaná nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme obilné klíčky, olej, sójovou mouku smíchanou s práškem do pečiva, med, vejce, mléko, citronovou šťávu a kůru. Vše zpracujeme na vláčné těsto.
- Těsto vlijeme do nákypové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
- Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.