Sójový nákyp s jablky

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jablka 300 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Med včelí 80 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka sójová plnotučná 200 g
Olej rostlinný 60 ml
Pšeničné klíčky 60 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka omyjeme a neoloupaná nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme obilné klíčky, olej, sójovou mouku smíchanou s práškem do pečiva, med, vejce, mléko, citronovou šťávu a kůru. Vše zpracujeme na vláčné těsto.
  2. Těsto vlijeme do nákypové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
  3. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.