Srnčí guláš s uzeným masem a zeleninou
Ingredience
Brambory |
300 g |
Cibule |
250 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kedlubna |
50 g |
Kmín drcený |
5 g |
Kosti hovězí řídké |
300 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Paprika červená |
80 g |
Paprika mletá pálivá |
3 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Petržel kořen |
50 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rajčata |
80 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Srnčí maso |
900 g |
Sůl |
10 g |
Vepřové koleno uzené |
300 g |
Víno červené |
150 ml |
Voda pitná |
3500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso zbavíme blan a necháme vcelku, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno, brambory očistíme a krájíme na plátky.
- Do většího hrnce vložíme srnčí maso vcelku, hovězí kosti, uzené koleno, celou mrkev, petržel, kedlubnu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky celého pepře, vaříme hodinu a půl. Vývar přecedíme, kosti vyhodíme, koleno vykostíme a pokrájíme na kostičky, srnčí maso nakrájíme na menší kousky, zeleninu krájíme nadrobno. V jiném hrnci roehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, rozpustíme, zalijeme masovým vývarem. Přidáme maso se zeleninou, papriky, rajčata, brambory, kmín, přilijeme víno, zahustíme jíškou, tekutinu vyvaříme na požadovanou hustotu, posypeme posekanou petrželkou a odstavíme.
- Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.