Srnčí guláš s uzeným masem a zeleninou

Ingredience


Brambory 300 g
Cibule 250 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kedlubna 50 g
Kmín drcený 5 g
Kosti hovězí řídké 300 g
Mrkev kořen 50 g
Paprika červená 80 g
Paprika mletá pálivá 3 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý celý 3 g
Petržel kořen 50 g
Petržel kudrnka 15 g
Rajčata 80 g
Sádlo škvařené 100 g
Srnčí maso 900 g
Sůl 10 g
Vepřové koleno uzené 300 g
Víno červené 150 ml
Voda pitná 3500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso zbavíme blan a necháme vcelku, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno, brambory očistíme a krájíme na plátky.
  2. Do většího hrnce vložíme srnčí maso vcelku, hovězí kosti, uzené koleno, celou mrkev, petržel, kedlubnu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky celého pepře, vaříme hodinu a půl. Vývar přecedíme, kosti vyhodíme, koleno vykostíme a pokrájíme na kostičky, srnčí maso nakrájíme na menší kousky, zeleninu krájíme nadrobno. V jiném hrnci roehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, rozpustíme, zalijeme masovým vývarem. Přidáme maso se zeleninou, papriky, rajčata, brambory, kmín, přilijeme víno, zahustíme jíškou, tekutinu vyvaříme na požadovanou hustotu, posypeme posekanou petrželkou a odstavíme.
  3. Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.