Švýcarské pečivo ze sójové mouky

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 80 g
Datle 50 g
Fíky čerstvé 50 g
Kandované ovoce 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Mouka sójová plnotučná 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze všech druhů mouky, z cukru, másla, vejce, mléka, špetky soli a prášku do pečiva vypracujeme tužší těsto. Přidáme do něj citronovou kůru a nadrobno nakrájené kandované ovoce, datle a fíky.
  2. Z těsta utrháváme dvěma vidličkami kousky, které rovnáme na plech vyložený pečicím papírem dál od sebe. Kousky těsta potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.