Švýcarské pečivo ze sójové mouky
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
80 g |
Datle |
50 g |
Fíky čerstvé |
50 g |
Kandované ovoce |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Mouka sójová plnotučná |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ze všech druhů mouky, z cukru, másla, vejce, mléka, špetky soli a prášku do pečiva vypracujeme tužší těsto. Přidáme do něj citronovou kůru a nadrobno nakrájené kandované ovoce, datle a fíky.
- Z těsta utrháváme dvěma vidličkami kousky, které rovnáme na plech vyložený pečicím papírem dál od sebe. Kousky těsta potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.