Srnčí guláš s křenem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chléb konzumní 360 g
Cibule 500 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kmín drcený 3 g
Křen 180 g
Majoránka 3 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 80 g
Sádlo škvařené 150 g
Slanina vepřová 200 g
Srnčí maso 900 g
Sůl 8 g
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme, křen nastrouháme na jemno.
  2. V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme dvě třetiny cibule a osmažíme do zlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, rychle promícháme a podusíme ve vlastní šťávě.
  3. V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme česnek, přidáme rajčatový protlak a osmažíme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, povaříme, zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou a dovaříme.
  4. Porce guláše na talířích posypeme zbylou cibulí a strouhaným křenem. Podáváme s chlebem.