Srnčí guláš s křenem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chléb konzumní |
360 g |
Cibule |
500 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kmín drcený |
3 g |
Křen |
180 g |
Majoránka |
3 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Srnčí maso |
900 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Srnčí maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme, křen nastrouháme na jemno.
- V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme dvě třetiny cibule a osmažíme do zlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, rychle promícháme a podusíme ve vlastní šťávě.
- V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme česnek, přidáme rajčatový protlak a osmažíme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, povaříme, zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou a dovaříme.
- Porce guláše na talířích posypeme zbylou cibulí a strouhaným křenem. Podáváme s chlebem.