Jehněčí kotlety s bylinkovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 3 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Jehněčí kotlety 700 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 50 ml
Oříšky piniové 25 g
Pažitka 3 ks
Pepř černý mletý 4 špetka
Petržel - nať 3 ks
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Šalvěj čerstvá 4 ks
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 2 ks
Vývar drůbeží 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme. Všechny bylinky opláchneme, dosucha otřepeme, jemně nasekáme, silnější stonky a větvičky odstraníme. Troubu předehřejeme na 70 stupňů.
  2. Jehněčí kotlety opláchneme studenou vodou, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a jehněčí kýty v něm opečeme po každé straně 2 minuty. Kotlety vyndáme a přeneseme do předehřáté trouby. K výpeku přidáme zbylý olej a polovinu másla. Do pánve vsypeme cibuli, česnek, piniová semena a za stálého míchání opékáme 2 -3 minuty. Přidáme bylinky, drůbeží vývar a zbylé máslo, omáčku přivedeme k varu, osolíme, opepříme.
  3. Kotlety rozdělíme na talíře a podáváme s bylinkovou omáčkou.