Jehněčí kotlety s bylinkovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
3 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí kotlety |
700 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
50 ml |
Oříšky piniové |
25 g |
Pažitka |
3 ks |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Petržel - nať |
3 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Šalvěj čerstvá |
4 ks |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
2 ks |
Vývar drůbeží |
50 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme. Všechny bylinky opláchneme, dosucha otřepeme, jemně nasekáme, silnější stonky a větvičky odstraníme. Troubu předehřejeme na 70 stupňů.
- Jehněčí kotlety opláchneme studenou vodou, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a jehněčí kýty v něm opečeme po každé straně 2 minuty. Kotlety vyndáme a přeneseme do předehřáté trouby. K výpeku přidáme zbylý olej a polovinu másla. Do pánve vsypeme cibuli, česnek, piniová semena a za stálého míchání opékáme 2 -3 minuty. Přidáme bylinky, drůbeží vývar a zbylé máslo, omáčku přivedeme k varu, osolíme, opepříme.
- Kotlety rozdělíme na talíře a podáváme s bylinkovou omáčkou.