Jižanské rýžové nudle na kari
Ingredience
Citronová tráva |
1 ks |
Kari pasta |
1 kávová lžička |
Kokosové mléko |
400 ml |
Koriandr celý |
1 hrst |
Kuřecí prsa |
90 g |
Limetka |
1 ks |
Limetka kafrová |
2 ks |
Magická pasta |
2 kávová lžička |
Nudle rýžové |
250 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
90 g |
Zelí čínské |
90 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku rozpálíme olej, na mírném ohni velmi krátce osmahneme magickou pastu a nadrobno nasekanou lodyhu citronové trávy. Musí se uvolnit aroma.
- Přidáme kari pastu, na nudličky nakrájené maso bez kostí a kůže, za stálého míchání restujeme cca 2 minuty. Maso musíme ve směsi důkladně obalit. Vmícháme sójovou omáčku, kokosové mléko a na prstýnky pokrájené listy kafrové limety. Přivedeme k varu, vložíme nudle, zvolna vaříme přibližně 4 minuty do měkka. Mezitím směs několikrát obrátíme.
- Nakonec přidáme na nudličky nakrouhané zelí, na hrubo posekaný špenát a zakápneme limetkovou šťávou.
- Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme nadrobno sekanou natí koriandru, ihned teplé podáváme.