Jižanské rýžové nudle na kari

Ingredience


Citronová tráva 1 ks
Kari pasta 1 kávová lžička
Kokosové mléko 400 ml
Koriandr celý 1 hrst
Kuřecí prsa 90 g
Limetka 1 ks
Limetka kafrová 2 ks
Magická pasta 2 kávová lžička
Nudle rýžové 250 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 90 g
Zelí čínské 90 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku rozpálíme olej, na mírném ohni velmi krátce osmahneme magickou pastu a nadrobno nasekanou lodyhu citronové trávy. Musí se uvolnit aroma.
  2. Přidáme kari pastu, na nudličky nakrájené maso bez kostí a kůže, za stálého míchání restujeme cca 2 minuty. Maso musíme ve směsi důkladně obalit. Vmícháme sójovou omáčku, kokosové mléko a na prstýnky pokrájené listy kafrové limety. Přivedeme k varu, vložíme nudle, zvolna vaříme přibližně 4 minuty do měkka. Mezitím směs několikrát obrátíme.
  3. Nakonec přidáme na nudličky nakrouhané zelí, na hrubo posekaný špenát a zakápneme limetkovou šťávou.
  4. Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme nadrobno sekanou natí koriandru, ihned teplé podáváme.