Zeleninová směs s nudlemi v kokosové omáčce

Ingredience


Brokolice 150 g
Cibule 1 ks
Citronová tráva 1 ks
Cuketa 3 ks
Kapusta kadeřavá 115 g
Kari pasta 1 polévková lžíce
Kokosové mléko 800 ml
Koriandr celý 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Nudle vaječné 150 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Vývar zeleninový 475 ml
Chilli paprička 8 ks
Citronová tráva 2 ks
Koriandr čerstvý 1 hrst
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku rozpálíme olej a několik vteřin na něm necháme prohřát nadrobno nasekanou lodyhu citronové trávy a červenou kari pastu. Přidáme na silnější plátky nakrájenou cibuli a smažíme 5-10 minut na středním ohni doměkka. Mezitím několikrát promícháme.
  2. Cukety, kapustu, mrkev a košťály brokolice nakrájíme na silnější plátky a přisypeme do pánve. Dvěma vařečkami důkladně promícháme, zmírníme plamen a pozvolna necháme dusit cca 5 minut.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, přivedeme k varu, přidáme růžičky brokolice, sušené nudle a na mírném ohni zvolna vaříme cca 20 minut.
  4. Mezitím připravíme zdobení. Citronovou trávu podélně i s kořeny rozřízneme, z koriandru vytvoříme malou kytici. Přeložíme na větší podnos a přidáme citronovou nať. Doplníme chilli papričkami a vytvoříme obrazec květiny.
  5. Do směsi v pánvi přimícháme sójovou a rybí omáčku a nasekanou nať koriandru. Pokrm přemístíme na podnos a ihned podáváme.