Penne s chřestem a rajčatovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
0.5 hrst |
Chřest zelený |
500 g |
Cibulka jarní |
6 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Těstoviny Penne |
400 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme chřest a konce stonků odstraníme, spodní třetiny stonků oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 4 cm. Do hrnce dáme vařit vodu, vložíme chřest, uvaříme na skus. Poté jej vyjmeme, necháme okapat. Vodou nevyléváme.
- Penne vaříme ve vroucí chřestové vodě dle návodu na obalu. Očistíme jarní cibulku, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Připravíme si hrnec, ve kterém rozpálíme olivový olej, cibulku na něm osmahneme do sklovita. K cibulce přidáme rajčata, vaříme přibližně 7 minut na středně silném plameni, do částečného zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
- Do rajčatové omáčky přidáme máslo, vařený chřest a bazalku, promícháme, dochutíme solí a pepřem. Omáčku povaříme ještě asi 3 minuty.
- Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme posypané strouhaným Parmezánem.