Křupavé nudle s hovězím masem a zeleninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
8 ks |
Cuketa |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
450 g |
Mrkev kořen |
4 ks |
Nudle rýžové |
175 g |
Ocet rýžový |
4 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
100 ml |
Omáčka sójová |
6 polévková lžíce |
Omáčka Teriyaki |
3 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
475 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso zlehka naklepeme, rozložíme na talíř, potřeme důkladně teriyaki omáčkou a marinujeme cca 2-3 hodiny.
- Nudle rozdělíme na provazce. Do woku vlijeme olej do výšky 5 cm a rozpálíme na vysokou teplotu. Postupně vkládáme po částech nudle a téměr ihned obracíme, abychom je rychle osmahli po obou stranách. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme osušit na papírové utěrce. Jakmile máme všechny nudle hotové, přemístíme je do servírovací mísy a uchováme teplé.
- Použitý olej slijeme a odložíme. V pánvi rozpálíme lžíci podzemnicového oleje, vložíme maso a po obou stranách osmažíme cca 1 minutu dohněda. Přemístíme na pracovní plochu a nakrájíme na plátky. Uvnitř by maso mělo zůstat růžové.
- Do pánve přilijeme trochu oleje, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, rozdrcený česnek a na nudličky nakrájenou mrkev. Na středním ohni za stálého míchání orestujeme cca 5-6 minut do změknutí. Vložíme na tenké plátky nasekané chilli papričky bez semínek, na šikmé plátky pokrájené cukety, nastrouhaný zázvor a smažíme cca 2 minuty. Mezitím stále mícháme.
- Přilijeme rýžový ocet, vývar, sójovou omáčku a povaříme cca 4 minuty, až směs částečně zhoustne. Vrátíme do pánve maso a prohřejeme 1-2 minuty.
- Nudle rozdělíme do misek, přelijeme omáčkou i s masem a zeleninou, zlehka promícháme a ihned podáváme.