Křupavé nudle s hovězím masem a zeleninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 8 ks
Cuketa 2 ks
Hovězí maso zadní 450 g
Mrkev kořen 4 ks
Nudle rýžové 175 g
Ocet rýžový 4 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 100 ml
Omáčka sójová 6 polévková lžíce
Omáčka Teriyaki 3 polévková lžíce
Vývar zeleninový 475 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso zlehka naklepeme, rozložíme na talíř, potřeme důkladně teriyaki omáčkou a marinujeme cca 2-3 hodiny.
  2. Nudle rozdělíme na provazce. Do woku vlijeme olej do výšky 5 cm a rozpálíme na vysokou teplotu. Postupně vkládáme po částech nudle a téměr ihned obracíme, abychom je rychle osmahli po obou stranách. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme osušit na papírové utěrce. Jakmile máme všechny nudle hotové, přemístíme je do servírovací mísy a uchováme teplé.
  3. Použitý olej slijeme a odložíme. V pánvi rozpálíme lžíci podzemnicového oleje, vložíme maso a po obou stranách osmažíme cca 1 minutu dohněda. Přemístíme na pracovní plochu a nakrájíme na plátky. Uvnitř by maso mělo zůstat růžové.
  4. Do pánve přilijeme trochu oleje, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, rozdrcený česnek a na nudličky nakrájenou mrkev. Na středním ohni za stálého míchání orestujeme cca 5-6 minut do změknutí. Vložíme na tenké plátky nasekané chilli papričky bez semínek, na šikmé plátky pokrájené cukety, nastrouhaný zázvor a smažíme cca 2 minuty. Mezitím stále mícháme.
  5. Přilijeme rýžový ocet, vývar, sójovou omáčku a povaříme cca 4 minuty, až směs částečně zhoustne. Vrátíme do pánve maso a prohřejeme 1-2 minuty.
  6. Nudle rozdělíme do misek, přelijeme omáčkou i s masem a zeleninou, zlehka promícháme a ihned podáváme.